JEV ret homenatge a les Brigades Internacionals

El diumenge 21 d’octubre es va organitzar un acte a l’Espai Jove Boca Nord amb una ofrena floral posterior a la Rambla del Carmel.

 

Com cada any Joves d’Esquerra Verda va assistir a l’homenatge a les Brigades Internacionals, cabdals en la defensa de la República Espanyola davant del cop d’Estat del 1936. A més, enguany es commemoraven els vuitanta anys del multitudinari acte de comiat que el govern de la República va celebrar a Barcelona per acomiadar-se dels brigadistes.

 

Durant l’acte es van succeir diversos parlaments i actuacions. L’Alcaldessa de Barcelona va donar la benvinguda a tots els assistents que omplien l’Espai Jove Boca Nord, escenari alternatiu a causa de la pluja. Mauricio Valiente, tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Madrid, i Ester Capella, consellera de Justícia, també van retre homenatge als brigadistes en representació dels seus respectius governs. Un dels moments més emotius va venir de la mà de Mercè Arànega amb la lectura del discurs de comiat de Dolors Ibárruri fa 80 anys. L’actuació més destacada la va escenificar Paco Ibáñez interpretant la cantada de A galopar, poema de Rafael Alberti.

 

Al tractar-se d’una data tan destacada i com a símbol de la fraternitat entre pobles, l’acte va comptar amb intervencions d’Eduard Amoroux (Amical de les Brigades Internacionals de Catalunya), Almudena Cros (Asociación de Amigos de las Brigadas Internacionales), Claire Rol-Tanguy (Combattants en Espagne Républicaine) i Robert Coale (Arxiu Abraham Lincoln).

 

Com és tradicional la celebració es va concloure amb una ofrena floral davant del monument als brigadistes, situat a la Rambla del Carmel de Barcelona. JEV vam fer la nostra pròpia ofrena junt amb la delegació dels diversos actors que participem en el projecte dels comuns.