Davant del canvi climàtic, hi ha alternativa

El passat dimarts 12 de març va tenir lloc l’acte sobre el canvi climàtic a la Universitat Pompeu Fabra

Cinta González de Joves d’Esquerra Verda juntament amb la Janet Sanz, regidora d’Ecologia, Urbanisme i mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona i el Lucas Ferro, diputat de Catalunya en Comú Podem, van ser els ponents del primer acte del cicle d’actes que organitzem sobre el canvi climàtic a la UPF, on vàrem tractar  de la situació actual, les accions des de les institucions i els moviments socials i les polítiques alternatives per frenar els efectes del canvi climàtic.

Vàrem parlar sobre com les persones joves som les grans afectades pel canvi climàtic i de què podem fer per revertir aquest problema. Catalunya té un compromís amb la lluita contra el canvi climàtic que no està duent a terme: Europa marca que el pròxim 2020 el 20% de l’energia ha de ser renovable. Tot i que comencem el 2019 molt lluny d’aquests objectius seguim lluitant amb força per a fer-ho possible i per assegurar el tancament nuclear l’any 2027.

Lucas Ferro va encoratjar per a que sigui possible: “Un Parlament pot ser molt ambiciós en matèria de canvi climàtic però no serveix de res amb un Govern que no té voluntat de posar recursos a les lleis que s’aproven”, mentre que la regidora, va ser més optimista i va exposar que: “Som les ciutats qui més fem per complir els compromisos del #COP21 i ens estem coordinant en l’àmbit internacional per posar el centre la vida i la sostenibilitat”. Cinta González va explicar el panorama financer tot dient: “Les elits polítiques, socials i financeres s’estan venent, no sabem si a canvi de diners o favors, el nostre dret a respirar un aire net o a tenir futur”.

Cal treballar per assolir l’ambiciós compromís de Catalunya amb la lluita contra el canvi climàtic, estem encoratjats i encoratjades a fer-ho.