Construïm feminismes

El passat dimecres 13 de març vam assistir a la xerrada de Maria De La Fuente sobre les desigualtats en la vida quotidiana a la UAB.

Maria De La Fuente, president de l’Observatori IQ, va analitzar les desigualtats de gènere i com aquestes afecten els diferents àmbits de la vida quotidiana, com ara la salut, en el treball, el transport públic, etc.

Ens va proporcionar dades molt alarmants, com la data de que almenys dues de cada dues dones a Catalunya han viscut algun tipus de violència de gènere. Tanmateix, cal recordar que a les dones de més de 75 anys se’ls va prohibir de joves i en l’edat adulta l’accés al mercat laboral si no ho consentia el seu marit, la qual cosa avui en dia pateixen la repercussió de tenir una pensió molt baixa pel fet de no haver treballat. Quan les dones tenen càrregues familiars, les dones redueixen la seva jornada laboral, i els homes fins i tot les augmenten, d’aquesta manera, necessitem repartir el temps de treball entre homes i dones i també cal deixar de blanquejar les jornades parcials, que generen més desigualtat i sous més baixos.

Respecte als joves, les nascudes a Espanya, la majoria de persones amb estudis superiors són dones, mentre que les dones d’origen estranger tenen un sostre de vidre per arribar a la universitat. En front aquestes dades, hem de seguir lluitant per aconseguir una societat feminista.