Joves Ecosocialistes participa en la III Assemblea de Catalunya en Comú

Aquest 20 i 21 de novembre, Joves Ecosocialistes ha participat a la III Assemblea de Catalunya en Comú amb el lema “Arrelar, guanyar, transformar”, un espai de retrobament per continuar construint el futur de Catalunya totes juntes. 

Per donar el tret de sortida a l’assemblea, es va començar fent un balanç de gestió de tots els òrgans de direcció on té lloc la nostra organització tant en l’àmbit municipal, autonòmic, estatal i europeu, per part dels diferents dirigents i portaveus de cada àmbit. Es va recalcar principalment, que la nostra lluita comença als municipis, i per tant hem de crear transformacions al nostre país a partir d’aquest àmbit. 

Al llarg de la tarda, es van presentar les esmenes al document de ponència de Catalunya en Comú. Joves Ecosocialistes va tenir un paper molt important a l’hora de defensar i aportar noves idees al voltant de l’ecologisme i els drets de les persones joves. Després de moltes setmanes de treball i esforç per part de les militants, es van aprovar totes les aportacions que vam fer als documents. 

El Nacho Sánchez, membre de Joves Ecosocialistes i membre de l’equip de redacció del Jovent, va ser l’encarregat de defensar l’esmena de salut mental, on remarcava la importància que a les joves se’ls faciliti l’accés i l’atenció a un psicòleg públic, sent el suïcidi, la principal causa de mort entre la joventut.  “Hem de lluitar per una atenció, humana i comunitària, que sigui integral en tots aquells àmbits relacionats amb la salut mental i afectiva de la gent”.

Com a tancament de l’Assemblea es va donar peu a l’acte “Guanyar per Transformar”, on es va convidar a Yolanda Díaz, Alberto Garzón, Mónica Oltra i Ione Belarra, a acompanyar a les coordinadores nacionals de Catalunya en Comú, Ada Colau, Jéssica Albiach i Candela López a tancar aquestes jornades intenses de treball i esforç.

Durant l’acte es va parlar de la transformació de Catalunya en lligam amb Espanya. “Els projectes de transformació es construeixen de la mà, ens necessitem i ens estimem”, deia Jéssica Albiach. Alberto Garzón, en el seu discurs ens recordava perquè fem política i quins són els objectius d’aquest acte: “… hay unos anhelos, unas causas justas, unas enormes victorias. Tenemos muchos retos por delante, hay que fomentar la diversidad y la fraternidad de los pueblos, de las personas comprometidas”. Yolanda Díaz va intervenir posant sobre la taula la importància de reconstruir la sanitat pública i l’educació, dos elements que demostren més justícia social i més democràcia. Per últim, Ada Colau remarcava la importància de les políques municipalistes per millorar la vida de la gent i estar al seu costat per conquerir nous camins i drets.

Acabem aquest cap de setmana, molt contentes d’aquests dies de debats i idees on ens hem pogut enriquir i aprendre de totes les persones que formen part d’aquest espai. Sortim molt orgulloses de formar part d’una organització forta i plural on la gent jove tenim el nostre lloc.