Joves Ecosocialistes s’enforteix per afrontar el 2023

El passat diumenge 20 de novembre Joves Ecosocialistes va reunir una cinquentena de persones a la seu de Catalunya en Comú de Marina per celebrar l’últim Consell Nacional de l’any 2022.

Només començar el Consell Nacional es va aprovar la incorporació de tres nous membres a l’Equip Coordinador Nacional. Van entrar a formar part de l’ECN: la Mylena Ferreira, amb la responsabilitat d’internacionalisme; el Joan Roca, amb la respnsabilitat de drets socials i l’Arnau Morales, que assumeix la Mobilització i Territori.

Amb això i la incompatibilitat de l’Arnau Morales de continuar exercint el càrrec de President del Consell Nacional formant part de l’Executiva, es va aprovar la incorporació de l‘Albert Montellà per assumir aquest carrec.

Tot seguit es va presentar el programa de propostes joves per al programa de les municipals de Catalunya en Comú que han treballat les sectorials, on s’han consensuat molt bons punts per a continuar elaborant i desenvolupant conjuntament.

Per tal de continuar treballant de cara al 2023, un altre bona notícia que ens arriba és que la FYEG ha escollit Barcelona per realitzar la seva General Assembly el maig del 2023. Per aquest motiu, es va presentar el Prep Team que durà a terme la preparació d’aquest esdeveniment internacional i que estarà encapçalat pel Pau Heitmann.

A continuació es va passar al punt que va generar més debat durant el Consell Nacional, l’aprovació de les dues resolucions, una presentada per la sectorial de drets socials i l’altra per la d’internacionalisme, que podeu llegir a continuació:

Tot i generar debat, les dues resolucions van quedar aprovades pels consellers assistents amb l’inclusió de totes les esmenes de modificació que es van suggerir des de les intervencions.

Per finalitzar es va presentar l‘informe polític per part de la Coordinadora Nacional, que es va ampliar de forma exhausta per part de les assistents, amb la intervenció de gairebé totes les assistents que van voler aportar quines eren les seves preocupacions polítiques en vers els diferents àmbits.

Vam concloure el Consell Nacional sortint reforçats del 2022, i preparant-nos amb més força que mai per un 2023 que estarà marcat per les Eleccions Municipals i on el paper de les joves serà