Anna Winkelmann i Dani Sosa revaliden la Coordinació Nacional i renoven l’ECN a la XVI Assemblea Nacional

El 7 d’octubre va marcar l’inici de la XVI Assemblea Nacional de Joves Ecosocialistes a l’alberg Xanascat, Barcelona. Sota el lema “Un futur per construir”, la militància de l’organització van congregar-se en un esdeveniment ric en debats i decisions per al futur de Joves Ecosocialistes.

A l’arribada, els participants es van acreditar i es va procedir a la constitució de la mesa de l’Assemblea amb l’elecció de la presidència, vicepresidència i secretariat. Joan Mena, portaveu de Catalunya En Comú, va obrir l’esdeveniment amb paraules d’encoratjament i suport a Joves. Això va ser seguit d’un exhaustiu balanç de gestió presentat per la Coordinació Nacional i explicacions detallades dels responsables de cada sectorial.

El moment àlgid del dia va ser la presentació de les candidatures als diferents òrgans de l’organització. Amb aquesta energia, les urnes es van obrir, marcant l’inici del procés electoral. Seguidament, les comissions van debatre esmenes i es va buscar consens en temes clau, amb la Comissió de Síntesi treballant intensament per sintetitzar les aportacions.

El 8 d’octubre, a la Nau Bostik, es va produir un debat enriquidor mentre es votaven les esmenes de la Comissió de Síntesi. La jornada es va tancar amb un acte de cloenda ple d’emocions i reconeixements. Es va homenatjar aquells membres que es jubilen de l’organització, però sempre mantindran el vincle.

L’actuació en directe de Cor Rebel, les paraules de Candela López, coordinadora de Catalunya En Comú, la intervenció de Cinta González de la FYEG i les emotives paraules dels Coordinadors Nacionals, Anna Winkelmann i Dani Sosa, van posar el punt final a aquesta edició de l’Assemblea Nacional.

Amb aquesta Assemblea, Joves Ecosocialistes reafirma el seu compromís amb la construcció d’un futur just, sostenible i equitatiu per a totes i tots.