Joves Ecosocialistes (comuns) impulsa la “T-Follar” pel transport públic assequible

Sota l’eslògan “Volem anar a follar en transport públic, puntual i de qualitat”, l’organització juvenil dels comuns busca cridar l’atenció sobre la importància d’un transport públic accessible i de qualitat per a la joventut catalana.

Barcelona, 10 d’abril – Joves Ecosocialistes, organització juvenil de referència dels Comuns, ha repartit condons en el marc de la seva nova campanya, la “T-Follar”. Aquesta iniciativa destaca els èxits assolits gràcies als Comuns en la gran reducció dels preus del transport públic. Un exemple clar en aquest àmbit va ser l’establiment de la T-Jove a 40€ per a totes les zones – deixant enrere la T-Jove que costava fins a 300€ per a les 6 zones. Mesures com aquestes han suposat un important avenç per facilitar la mobilitat del jovent.

Davant del risc de pujada de preus, i amb l’augment de les tarifes del 6,7% ja introduït per part del PSC i ERC, l’organització pren acció mitjançant la distribució de condons. Aquests han estat repartits en sortides de metro i estacions de tren arreu de Catalunya. 

“El transport públic no només és una via per desplaçar-se, sinó una eina d’integració social i desenvolupament personal, especialment per a la joventut”, afirma Joan Roca, responsable de Drets Socials de Joves Ecosocialistes i candidat jove de Comuns-Sumar a les Eleccions al Parlament. “Amb la campanya volem destacar la directa relació entre la qualitat de vida de les persones joves i l’accés a un transport públic asequible i eficient. És vital revertir l’augment de preus i seguir lluitant per un transport que compleixi amb les necessitats de tots els usuaris”.

Amb aquesta acció, Joves Ecosocialistes no només busca generar debat sobre la política de transport, sinó també reivindicar un model de mobilitat sostenible que posi les necessitats de la ciutadania al centre de les seves prioritats.

Per a més informació sobre la campanya, visiteu joves.cat/T-Follar