JEV inicia el període preelectoral a Vilafranca

Joves d’Esquerra Verda va reunir el seu Consell Nacional el passat dissabte a l’Escorxador de Vilafranca del Penedès per valorar l’actualitat política i preparar l’organització de cara a les properes eleccions del 25 de novembre. La reunió va comptar amb la presència del diputat i portaveu d’ICV al Congrés de Madrid, Joan Coscubiela, qui va reivindicar la necessitat de lluitar per una sobirania “social, econòmica, nacional i democràtica” sent cadascuna d’elles irrenunciable. Coscubiela va afegir que “ICV sempre hi ha sigut en les lluites per cadascuna d’aquestes sobiranies, moltes vegades en solitari, mentre d’altres han utilitzat el Govern per malvendre sistemàticament el país als seus socis de la privada”. Per la seva banda, la coordinadora nacional de JEV, Anna Rovira, va recordar que “tots tenim gent del nostre entorn que ha perdut la feina amb les reformes laborals, que ha vist reduït el seu sou o que encara se’ls deu alguna nòmina com als treballadors públics o al tercer sector o que ha deixat d’estudiar perquè els estudis universitaris han pujat a més de 1.500€ anuals. Volem explicar tot això i recordar que, mentre d’altres poden canviar lleis només despejant el telèfon, l’única manera que nosaltres tenim (de moment) per canviar les coses és recordant-ho a l’hora de posar la papereta el 25N. El país amb el que somiem des de JEV està a l’esquerra, no és propietat de CaixaBank-Abertis”. El consell nacional va aprovar l’inici a de la nova etapa del Jovent, la revista de l’organització, que comptarà amb un nou equip de disseny coincidint amb el procés d’obertura d’aquesta. “Comencem un camí ambiciós per acostar la revista a moltes més persones joves. Volem comptar amb la complicitat de tota la gent d’esquerres del nostre país”, va comentar el director de la revista, Gerard Sentís. El màxim òrgan de decisió de l’organització juvenil va discutir i aprovar la composició del nucli de campanya, l’espai de seguiment de la campanya electoral, i una resolució sobre el projecte de Barcelona World i el futur del Delta del Llobregat. Finalment, el responsable de JEV al Penedès , Toni Peñafiel es mostrava satisfet per l’elecció de Vilafranca per aquest Consell Nacional: “vam acollir el Consell Nacional en els mesos previs a les municipals de 2007, que vam permetre la nostra entrada a l’Ajuntament i és un orgull que JEV hagi tornat a proposar-nos l’organització davant d’aquestes eleccions històriques”. Peñafiel planteja la necessitat d’un debat complet en el model territorial: “és evident que s’ha fet més necessari que mai un referèndum d’autodeterminació per a definir les relacions entre Catalunya i Espanya; però des del Penedès no podem restar callats davant el silenci i la inacció convergent; que ha tingut aturada l’aplicació de l’àmbit durant tota la legislatura. Si el seu model de territori per a la Catalunya no metropolitana és BarcelonaWorld, amb nosaltres que no hi comptin”.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *