La Fundació Nous Horitzons i JEV atorguen el III Premi Carme Casas

Joves d’Esquerra Verda i la Fundació Nous Horitzons han atorgat aquesta setmana el III Premi Carme Casas a treballs de recerca. El jurat, format per membres de la Fundació Nous Horitzons i de l’organització juvenil, per professorat d’universitat i d’institut i per historiadors i historiadores, ha valorat molt positivament la participació en aquesta tercera edició del Premi Carme Casas, així com la qualitat de tots els treballs presentats. El treball guanyador es titula “El moviment 15-M a Sabadell” i l’autora és Diana Rodríguez Grimar, de l’IES Pau Vila de la ciutat de Sabadell. El jurat n’ha destacat el seu valor com a crònica en primera persona del moviment 15-M a una ciutat concreta, així com en la qualitat de la informació donada i el nombre d’entrevistes realitzades per contrastar la informació. El treball guanyador de la II Edició, “22 anys del Grup de Defensa del Ter” de Núria Ballestar ha estat editat recentment dins la Col·lecció del Pensament i l’Acció i la presentació pública tindrà lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Manlleu el proper 26 d’octubre. El Premi Carme Casas va néixer amb la voluntat de reconèixer al tasca d’investigació que fan els alumnes de batxillerat amb els treballs de recerca en els camps de la memòria històrica, l’ecologia, la participació i la democràcia, la cooperació… I porta el nom, per contribuir en el seu reconeixament i memòria, d’una lluitadora antifranquista per la llibertat i la democràcia, membre del PSUC, una dona que simbolitza tota una generació de lluitadors i lluitadores a qui devem molt com a societat i a qui no hem d’oblidar.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.