Les armes no eduquen, les armes maten

Joves d’Esquerra Verda denuncia la presència de l’exèrcit al Festival de la Infància perquè contradiu els objectius del festival així com el foment dels valors en la infància i joventut. Per aquest motiu, l’organització juvenil se suma a la campanya “Desmilitaritzem l’educació” que s’oposa a aquesta presència, com també fa al Saló de l’Ensenyament anualment. Sara Ledesma, responsable d’educació i universitats de JEV, considera que “els valors que transmeten les institucions militars no s’adapten als que es promouen per l’educació de la infància i el jovent, i que per tant, contradiuen aquells valors que el festival, dedicat a l’oci infantil i juvenil, pot promoure”. Ledesma també ha considerat que “amb la presència en aquest espai, l’exèrcit pot potenciar “l’esperit militar” i la “cultura de la defensa” entre la joventut per tal de millorar la seva imatge pública, així com reforçar la idea del militarisme com a via de solució als conflictes”. “La violència i les armes no eduquen els infants, no podem permetre que a través d’aquests espais educatius, culturals i de lleure es fomenti la militarització de les nenes i nens, en comptes de potenciar el respecte als drets humans, el dret a l’educació o la conservació del medi natural”, ha conclòs. Per tot això, des de Joves d’Esquerra Verda es convida a tothom a que s’uneixi al manifest de la campanya “Desmilitaritzem l’Educació” per intentar evitar la presència de l’exèrcit al Festival de la Infància a la seva pàgina web.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *