JEV presenta la publicació “Jovent 100. Una mirada enrere, un pas endavant”

Joves d’Esquerra Verda va organitzar el passat divendres l’acte de presentació de “Jovent 100. Una mirada enrere, un pas endavant”, l’edició especial del número 100 de la seva publicació. La revista, que va arribar a aquest número fa vora un any, commemora així els seus 36 anys d’existència i repassa tots els números editats des de 1977. El número especial recorda les portades i el millor article de cada número, acompanyant-ho d’una cronologia per situar els lectors i les lectores. L’acte, que va tenir lloc a l’Espai Jove La Fontana (Barcelona), va ser presentat per Maria de la Fuente, directora de la revista a mitjans dels 90, i va comptar amb la participació d’Andreu Mayayo (historiador i militant de la JCC entre el 1974 i 1981), Sergi de Maya (director de Treball i excoordinador de JIC) i Gerard Sentís (actual director de Jovent). També es van sumar a la commemoració Magda Bandera, coordinadora de la revista La Marea, que va intervenir des de Madrid, i Rubén Giménez Castro, dissenyador de Jovent entre 2004 i 2009. A la fila 0 de la sala s’hi podien reconèixer moltes cares que han passat per la JCC, JIC i JEV de la mà de Jovent, amb l’assistència destacada de l’actual Coordinació Nacional, Anna Rovira i Pau Planelles. Andreu Mayayo, també prologuista del número 100, va destacar la vigència de Jovent i del lema amb què va començar la revista l’any 1977: “Tot el que és jove ho fem nostre”. Per la seva banda, Sergi de Maya va posar sobre la taula la complexitat per dur a terme la premsa de partit en un món on la informació és tan constant i, alhora, segmentada. Finalment, Gerard Sentís va presentar la nova etapa iniciada a l’octubre amb un Jovent amb continguts i disseny reformats, per “trascendir l’organització”. “Recopil·lar el material dels cent números de Jovent era una gran responsabilitat i un deute històric”, va considerar Gerard Sentís. “El següent pas serà posar tots els articles indexats correctament a disposició de tothom que ho vulgui consultar”, va concloure.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *