JEV denuncia el masclisme i la lesbofòbia del Govern del PP

Des de Joves d’Esquerra Verda volem expressar el nostre rotund rebuig a les declaracions que la ministra Mato ha fet recentment, on exposava que es faran restriccions a la reproducció assistida i que només podran accedir-hi per la sanitat pública aquelles dones que estiguin casades amb un home. Anna Rovira, coordinadora nacional de JEV, ha denunciat que “el PP està fent una ofensiva clara per determinar i imposar el model de família i el dret a decidir de les dones al propi cos, el model de la dreta, volen retornar-nos a les cavernes però no ho aconseguiran”. Judit Terés, responsable de Gènere i Dones Joves, ha expressat també el malestar que han generat aquestes declaracions. “Els motius que ha anunciat la ministra són clarament ideològics i no podem permetre que ens continuïn prenent drets cada dia”, ha denunciat Terés, que ha lamentat que, a sobre, enviïn fora de la sanitat pública aquelles dones que vulguin ser mares solteres o que tinguin una parella del mateix sexe. La portaveu d’ICV i diputada al Congrés, Laia Ortiz, ha qualificat les restriccions a la reproducció assistida proposades per la ministra de Sanitat, Ana Mato, de “masclistes, lesbofòbiques i classistes”, i ha carregat contra l’Executiu espanyol per “voler determinar quin model de família ha d’imperar en la societat i dinamitar una vegada més el dret a decidir de les dones al propi cos, ara volent incidir en quines han de ser mares”. Per tot plegat, la portaveu d’ICV ha anunciat que el seu grup al Congrés, al Parlament i als ens locals presentarà iniciatives per tal de demanar la retirada de la mesura i que puguin acollir-se a la sanitat pública totes aquelles dones que desitgin ser mares.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *