JEV participa al 75è homenatge a les Brigades Internacionals

Una delegació de Joves d’Esquerra Verda, encapçalada per la cordinadora nacional, Anna Rovira, i la responsable de Memòria Històrica, Júlia Mas, van participar al 75è homenatge a les Brigades Internacionals que va tenir lloc dissabte al Turó de la Rovira, a Barcelona. L’homenatge vol recordar i posar en valor la lluita i el paper de les Brigades Internacionals, després de la seva ajuda durant dos anys contra l’enemic feixista que s’havia alçat en armes el 1936, donant pas a la Guerra Civi. El 28 d’octubre de 1938 les Brigades Internacionals van partir de Barcelona. Aquest grup militar format per 59.000 voluntaris d’esquerres d’arreu del món es va crear a partir de la sentència del Comitè de No Intervenció, on les suposades democràcies europees van mirar cap a una altra banda davant del cop d’Estat contra la República, a fi d’evitar un conflicte major amb Hitler i Mussolini. Organitzades principalment per la III Internacional Comunista, homes i dones procedents de 54 països d’arreu del món veien la guerra d’Espanya (nom amb què es coneixia el conflicte internacionalment) com seva, ja que la democràcia i les llibertats estaven en perill davant l’imparable avenç del feixisme internacional. Per 17è any consecutiu, l’acte es va fer al barri del Carmel, on està ubicat el monument David i Goliat fet per l’escultor Roy Shifrin el 1988. Durant la cerimònia d’homenatge, hi havia presents diverses autoritats polítiques i sindicals, a més de grups de brigadistes d’arreu del món, com per exemple els ciclistes del Club Clairon, amics de la brigada Lincoln, Garibaldi i Lister, entre d’altres. Malauradament, aquest any no es va poder comptar amb la presència de cap brigadista, ja que l’últim que quedava amb vida va morir al Canadà el setembre passat. Joves d’Esquerra Verda fa molts anys que participa de l’homenatge i, en paraules d’Anna Rovira, “amb l’excusa de la crisi no podem permetre que es perdi i no seguim avançant en memòria històrica; encara queda molta feina per fer”. Va ser un acte molt emotiu, acompanyat per la música del Quartet de Brossa i pel musical Goodbye Barcelona. Cançons tan conegudes com Ay Carmela o Bella Ciao no hi van faltar, i el públic va respondre de manera efusiva. Finalment, l’acte es va tancar amb la tradicional ofrena floral al monument a les Brigades i es va guardar un minut de silenci.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *