JEV Baix Llobregat contra la violència masclista

El passat 25 de Novembre es va commemorar el dia internacional contra la violència masclista. Un any més, la violència de gènere torna a ser protagonista. Segons l’Observatori de Violència domèstica i de gènere del Poder Judicial, ja són 53 dones assassinades en aquest any 2013. La violència masclista adopta múltiples formes: violència física, violència psicològica, violència sexual i abusos sexuals i violència econòmica. Es pot manifestar en l’àmbit de la parella, en l’àmbit familiar, en l’àmbit laboral, en l’assetjament sexual i per raó de sexe, o en l’àmbit social, amb les xarxes socials, amb el tràfic de dones i nenes, amb la mutilació genital femenina, els matrimonis forçats, la violència derivada dels conflictes armats, la violència contra els drets sexuals i reproductius i qualsevol de les formes que lesionin la dignitat, la integritat o la llibertat de les dones. En homenatge a aquest dia, es van celebrar dos actes, un el dia 24 de Novembre al Parc de Torreblanca (Sant Feliu de Llobregat) que va consistir, primerament, en una caminada, a primera hora del mati, des de les diferents poblacions de la comarca fins al Parc. En aquesta marxa van participar poblacions de la comarca com Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Castelldefels, El Papiol, Molins de rei, Esplugues de Llobregat. Una vegada al Parc es va llegir el manifest institucional, a més dels noms de les víctimes, i finalment les alumnes de la escola municipal de música de Sant Joan Despí ens van interpretar dues cançons. Va ser un acte amb molt d’èxit en quant a participació, tot i que coincidia amb la manifestació contra els pressupostos, van participar moltes dones i molts homes de les diferents entitats de les poblacions. I l’altre acte va tenir lloc a la ciutat de Cornellà de Llobregat el mateix dia 25 de Novembre a les 18:30h a la plaça de la Dona (al costat de la plaça Catalunya). L’acte el va obrir la vicepresidenta del consell de la dona de Cornellà parlant del nombre de víctimes, a nivell estatal, que havien patit violència masclista, i el nombre de dones ateses al centre de recursos i informació de les dones de la nostra ciutat, que en aquest any s’han ates a 83. Desprès els alumnes del IES Esteve Terrades ens van fer una petita presentació teatral sobre com entenen els nens i les nenes la violència de gènere. Desprès es van llegir els noms de les dones víctimes d’aquesta violència acompanyat de la peça que es va interpretar amb un violoncel. Finalment, vam comptar amb la presència de l’actriu Mercedes Samprieto, la qual va llegir el manifest, i a continuació la violoncel·lista ens va interpretar el cant dels ocells. Va ser un acte molt emotiu i amb una bona participació de la gent de la Ciutat.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.