JEV contribueix a desterrar les desigualtats de gènere amb el CNJC

Aquest primer cap de setmana de febrer, una delegació de Joves d’Esquerra Verda, encapçalada per la responsable de Gènere i Dones Joves, Judit Terés, ha participat a la 7a àgora Jove de formació i debat del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), celebrada a Lleida amb l’objectiu de reflexionar sobre les desigualtats de gènere i les discriminacions per raó d’orientació sexual. Ha estat una experiència molt positiva i enriquidora poder compartir idees i maneres de fer, discutir sobre feminisme, igualtat, desigualtat, llibertats i opresions sexuals, i un llarg etcètera de temes que es creuen en el món de les desigualtats de gènere. Fruit dels debats i el treball desenvolupat durant el cap de setmana, han sorgit alguns acords molt interessants per continuar treballant en avançar cap a una societat més justa i amb una igualtat de gènere efectiva. Un dels acords a destacar va ser el de crear una comissió de treball per tractar temes de gènere i sexualitats amb les entitats juvenils vinculades al CNJC. Tal i com el CNJC ha resumit a la seva propia pàgina web, “algunes de les reflexions van ser que encara hi ha molt per fer per arribar a la igualtat i la no discriminació tant dins de les mateixes organitzacions, com en la societat en general (…) cal començar a clarificar conceptes bàsics per poder afrontar-los, com per exemple què és la LGTBfòbia, o trencar amb les males interpretacions de què és el feminisme”. Des de JEV valorem molt positivament l’experiència i esperem poder continuar treballant amb el CNJC i les entitats juvenils per avançar cap a una societat més justa i un món més feliç i menys desigual. La nostra voluntat és la de participar d’aquesta comissió amb tot l’esperit constructiu i cooperatiu a disposició del CNJC.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *