JEV-Sabadell exigeix més justícia social arran de la campanya XTANTOS de la Conferència Episcopal Espanyola

Aquest dilluns al vespre, Joves d’Esquerra Verda de Sabadell han volgut contestar la campanya actual de la Conferència Episcopal Espanyola “XTantos”, que demana a tothom qui fa la declaració de la renda que destini un 0,7% dels seus ingressos a finançar l’Església. Diversos membres de l’organització han penjat una pancarta on es pot llegir “Prou Caritat! Exigim Justícia Social” per tal de criticar aquest model, que compensa les deficiències que té l’Estat en polítiques socials amb aportacions econòmiques a una organització, l’Església, que no és pública ni dóna a conèixer què en fa, d’aquests diners. JEV-Sabadell reivindica que cal comprendre la realitat que vivim i reflexionar sobre les causes de les desigualtats que es produeixen, per tal de compensar-les, i així aconseguir una societat veritablement justa. El nostre model es basa en un Estat que prioritzi garantir la igualtat de condicions i d’oportunitats, que tothom tingui cobertes les seves necessitats bàsiques, pugui accedir als serveis públics i tingui assolits els seus drets fonamentals. No podem permetre que es perpetuï aquest model basat en la caritat, que no ataca d’arrel tot allò que causa les desigualtats, sinó que és un miratge de solució temporal totalment insuficient.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.