JEV s’endinsa en la mobilització social de la Diada

La Coordinació Nacional de Joves d’Esquerra Verda, Anna Rovira i Pau Planelles, ha encapçalat aquest dijous els principals actes de la Diada Nacional de Catalunya. A primera hora del matí han fet la tradicional ofrena floral al monument de Rafael de Casanova, al centre de Barcelona, junt amb Alternativa Jove. Aquest esdevniment coincideix amb el Tricentenari de la batalla de 1714, de la qual JEV, en el Manifest fet públic abans de l’11 de setembre, demana “no fer una lectura èpica, sinó reconèixer la lluita i l’esforç de tota aquella gent que, dia a dia, ha anat construint un país millor.” Més tard, Planelles, Rovira i una vintena llarga de militants han anat fins a la plaça Salvador Allende de la capital catalana per retre homenatge al president xilè assassinat fa 41 anys, com a reconeixement a un poble que va decidir governar-se democràticament. Una altra ofrena floral ha posat fi a l’acte. Ja a primera hora de la tarda, JEV s’ha endinsat en els trams socials de la Via Catalana pel dret a decidir, sobretot a la confluència de la Gran Via amb el carrer Balmes. Aquí, Rovira ha destacat que “no es pot fer oïdes sordes a la mobilització social”, i Planelles ha remarcat que “volem votar per decidir-ho tot, també la consulta del 9-N sobre l’encaix de Catalunya amb Espanya”. Manifest “Un Tricentenari ciutadà, una Diada de canvi”.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *