JEV participa a les mobilitzacions del Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament

Amb motiu del Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament, Joves d’Esquerra Verda ha participat aquest diumenge a la manifestació de Barcelona organitzada per la Campanya per un avortament lliure i gratuït de Ca La Dona, sota el lema “Ni un pas enrere: avui com ahir, les dones decidim desobeir. Avortament lliure i gratuït”. Anna Rovira, coordinadora nacional de JEV, present a la manifestació, constatava que “es nota que avui estem de celebració”. “El moviment feminista i la mobilització han aconseguit aturar la gran ofensiva contra les dones que suposava la Llei Gallardón, però hem de seguir atentes perquè la dreta retrògrada seguirà intentant imposar el seu model social que passa per les dones/mares”, ha afegit Rovira. Des de l’organització juvenil d’esquerres i feminista es viu amb especial preocupació la intenció del PP de buscar els mecanismes per modificar l’actual llei, sobretot el punt referent a les embarassades de 16-17 anys, fent obligatori el consentiment dels progenitors. Segons la coordinadora nacional, “per acontentar els sectors més conservadors del seu electorat, el PP modificarà un punt que només afecta el 3% dels avortaments, dels quals el 87% ja n’informen”. JEV conclou que “aquest és un percentatge baixíssim i que respon a situacions complicades i complexes, voler-ho legislar amb aquesta obligatorietat només fa palès el desconeixement de la realitat i una voluntat de vendre la imatge de les joves com a irresponsables i immadures”. Joves d’Esquerra Verda seguirà defensant els drets de les dones a decidir lliurament sobre el seu cos, el seu present i el seu futur.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.