JEV clou la XII Assemblea Nacional amb més militància i un aprofundiment democràtic

Aquest cap de setmana, 25 i 26 d’octubre de 2014, Joves d’Esquerra Verda ha celebrat la seva XII Assemblea Nacional, el màxim òrgan de decisió reunit cada 2 anys, a l’Escola Joan Abelló de Mollet del Vallès (Vallès Oriental). Sota el lema “A per totes!”, la jove esquerra verda nacional ha aconseguit cridar a participar unes 120 persones joves d’arreu de Catalunya, a més d’entitats convidades de casa nostra, de l’Estat i amb salutacions internacionals. Tot plegat conforma un gran argumentari per trencar el tòpic conservador que els i les joves passen de la política. S’han debatut dos documents principals. Per una banda, el polític, titulat “Ciutats i pobles per canviar-ho tot”, “pretén repensar i actualitzar les bases municipalistes, des d’una perspectiva juvenil, amb les quals volem transformar la realitat més propera als ciuatdans i les ciutadanes”, segons la ponència del document, Anna Martín, Gerard Domínguez i Arnau Martí. S’hi tracten transversalment tots els temes dels fils roig, verd i violeta, a més d’un aprofundiment democràtic quant als mecanismes de participació directa de la ciuatdania més enllà d’anar a votar cada 4 anys. Per una altra banda, s’ha aprovat l’actualització proposada de la Carta de Funcionament de JEV, la qual desenvolupa l’aplicabilitat quotidiana dels Estatuts de l’organització. Des d’aquesta Assemblea, l’Equip Coordinador Nacional ja ha estat escollit per la totalitat de militància que ha dipositat el vot en urna. Alhora, es limita a una reelecció la presentació de candidatures a la Coordinació Nacional, la màxima representació política de JEV conformada per dues persones, almenys una de les quals una dona. Així, han estat reelegits com a coordinador i coordinadora nacionals Pau Planelles i Anna Rovira, amb el 83,3% de vots favorables d’un total de gairebé 100 paperetes emeses. Pel que fa a la resta de l’Equip, repeteixen Gerard Sentís i Gerard Domínguez (BCN ciutat), Júlia Boada (Comarques Gironines), Anna Martín Cuello (Baix Llobregat), Laura Bros (Vallès Occidental) i Gabino Martínez (Camp de Tarragona). Inicien el seu mandat Cèsar Sierra (Baix Llobregat), Ariadna Jaumot (Vallès Oriental) i Arnau Martí (BCN ciutat). Tots i totes han obtingut percentatges de vot favorable superiors al 88,9%. En surten Ramon Gutiérrez, Judit Terés i Júlia Mas. La Comissió de Garanties i Qualitat Democràtica, l’òrgan de control de processos interns, estarà conformat per Jesús Hernández, Candela López i Joan Vallvé. A partir d’ara, la figura del militant i la militant subtitueix la de l’adherit i l’adherida, ja que es considera “un terme carregat de contingut polític i que permet contaminar-se millor de l’activisme tant cap als moviments socials com cap endins de JEV”, segons la ponència del document, Gerard Sentís i Laura Bros. També s’ha fet una emotiva ‘jubilació’ d’aquells i aquelles militants a prop dels 30 anys, els quals han destacat que “JEV som una família”. Pau Planelles i Anna Rovira han comptat amb el suport de Dolors Camats, coordinadora nacional d’ICV, i Ernest Urtasun, eurodiputat d’ICV-EUiA, durant l’acte públic de cloenda. Mentre la reelegida coordinadora nacional ha destacat que “ens hem de seguir formant políticament per combatre les condicions precaritzades de vida que patim i els atacs neoliberals”, el reelegit coordinador nacional ha fet èmfasi en les propostes alternatives a CiU i PP, ja que “no sé com hi pot militar gent jove, no sé com els pots votar gent jove i no sé tampoc com Rajoy, Báñez, Montoro, Mas o Puig ens poden mirar als ulls a la gent jove”.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.