JEV manifesta el seu rebuig al sistema 3+2

El Govern espanyol del Partit Popular va aprovar el passat 30 de gener de 2015 el Reial Decret 43/2015 per tal de modificar els decrets anteriors referents a l’ordenació dels ensenyaments universitaris oficials així com els doctorats. Una de les implicacions més importants d’aquest nou decret és que permet a als centres universitaris que ho desitgin canviar la durada dels ensenyament que imparteixen, de manera que els graus passarien a tenir 3 anys lectius enlloc de 4 i els màsters augmentarien d’1 a 2 anys.

Aquesta reforma s’ha aprovat sense tenir en compte l’opinió de la comunitat educativa. De fet, el Consell d’Estudiants Universitaris, màxim òrgan de representació estudiantil, en va emetre un informe desfavorable que el Govern ha ignorat. Aquesta nova ordenació crearà greus disfuncions en el sistema universitari i resulta socialment injust, per la qual cosa Joves d’Esquerra Verda hem emès un manifest mostrant el nostre rebuig. En el manifest es denúncia per una banda que el fet d’adoptar el sistema 3+2 sigui voluntari per part dels centres universitaris crearà una “greu diferenciació entre les Universitats que optin per oferir el sistema 3+2 i les que decideixin continuar amb l’actual oferta de Graus de 4 anys”. D’altra banda, tot això comportarà una situació socialment injusta, ja que “els i les alumnes amb menys recursos patiran un greuge comparatiu respecte els i les que sí que puguin pagar els preus abusius dels ensenyaments de Màster”.

Així doncs, Joves d’Esquerra Verda denunciem que és inacceptable que s’estableixin dinàmiques de desigualtats entre els i les alumnes per raons socials i econòmiques, i ens oposem, com hem fet des del inici, a les polítiques promogudes pel ministre d’Educació José Ignacio Wert i el PP, que amb les seves estratègies persegueixen, un cop més, l’elitització de l’educació i la perpetuació de dinàmiques de desigualtat i injustícia social. Podeu consultar el manifest aquí.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *