JEV denuncia el perill de les nuclears al 4rt aniversari de Fukushima

L’onze de març d’ara fa quatre anys va tenir lloc a Fukushima el darrer accident a una central nuclear. Aquest ha estat un dels molts accidents que ha patit una indústria que hipoteca el món amb uns residus altament tòxics, mentre uns pocs se’n beneficien de manera milionària, fet que eclipsa els vertaders perills nuclears. En aquest sentit, al llarg d’aquests quatre anys, les autoritats japoneses s’han encarregat de no informar sobre les vertaderes conseqüències que va provocar l’accident. Joves d’Esquerra Verda seguim denunciant l’existència de reactors al nostre país i reclamem que no es plantegi cap augment de vida dels mateixos ja que només faria que augmentar el seu perill. El passat diumenge JEV Tarragona va participar a l’acte de commemoració organitzat per diverses entitats ecologistes, que reivindica que n volem conviure amb una energia perillosa com la nuclear ni a les nostres comarques, ni al nostre país, ni al nostre planeta. Per aquest motiu es van posar diverses creus sobre la platja del Miracle, recordant les víctimes i la contaminació sobre la mar. Al llarg de l’acte es va posar èmfasi en les mesures que s’han pres després de l’accident de Fukushima, com el de llençar l’aigua contaminada a l’oceà, demostrant que no hi ha solucions per poder controlar ni neutralitzar els residus nuclears. L’acte també va servir per reivindicar l’existència d’alternatives reals a l’energia nuclear, com ho demostra el consum d’energies renovables, i sobretot el descens de la potencia nuclear des de l’accident de Vandellòs ara fa més de vint-i-cinc anys.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *