JEV reuneix el Consell Nacional per encarar les properes eleccions municipals

Joves d’Esquerra Verda va reunir el passat dissabte el segon Consell Nacional de l’any 2015, màxim òrgan de decisió entre assemblees, centrat en les properes eleccions municipals del 24 de maig. La reunió es va portar a terme a Vila-seca i van participar-hi una trentena de militants. Així doncs va servir per donar inici a la precampanya de cara a les municipals, que sortirà en breus dies, i posar en comú l’estat de confluències arreu del territori. A més es van aprovar els primers noms per formar part del nucli de campanya, que haurà de coordinar la campanya de cara a les municipals, així com el calendari de l’organització fins a les eleccions. La trobada va servir també per valorar l’actualitat política. Així doncs, el Consell Nacional va valorar la Convenció Nacional d’ICV del passat mes de febrer i la participació per part de JEV en aquest espai. Les apreciacions van ser positives i es va coincidir en que la Convenció ha de ser el punt d’inici del debat en termes nacionals per l’organització juvenil, i no un punt final. També es va parlar de la campanya de l’Isma i en Dani, a la qual vam acordar seguir donant suport fins la nova data del judici, a finals de juny. Alhora es va valorar l’activitat de les múltiples plataformes amb les que mantenim relacions com Prou Complicitat, Desmilitaritzem l’Educació, Plataforma Stop Pujades, Catalunya no al TTIP, Unitat contra el feixisme i el racisme i Marxa per la dignitat, entre d’altres. El Consell Nacional també va servir per posar en valor la 6a edició dels Premis Carme Casas per a treballs del Batxillerat, que ja està convocada des de fa uns dies, i la qual està convocada per Joves d’Esquerra Verda de forma conjunta amb la Fundació Nous Horitzons. Així doncs es va animar a la militància a fer-ne difusió entre els instituts per repetir l’èxit de participació de la passada edició. L’espai també va servir per posar en valor la feina de Lucía de Frias com a membre del secretariat del CNJC per part de JEV i explicar a la militància quina és la seva tasca i com l’està desenvolupant. Un cop acabat el Consell Nacional, i després de dinar, una vintena de joves van portar a terme una acció directa a Vila-seca en contra del projecte de Barcelona World. Els i les joves de JEV de diferents territoris es varen fotografiar amb una pancarta que portava per lema: “Your holidays, our misery” per solidaritzar-se amb l’agrupació de Vila-seca i el Camp de Tarragona, que porten ja molt de temps lluitant contra les imposicions territorials que només beneficien uns pocs i no a la majoria social.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *