JEV participa a la trobada de la FYEG per tractar la inclusió social a Europa

L’amenaça del populisme de dretes, que utilitza la immigració i les minories ètniques com a boc expiatori dels mals europeus, segueix ben viva en l’actualitat. Així ens ho han recordat els resultats obtinguts per partits d’extrema dreta en les darreres eleccions al Parlament Europeu i l’aparicio de certs moviments islamòfobs arreu d’Europa, com per exemple ho és PEGIDA. En aquest context la Federation of Young European Greens (FYEG), de la qual Joves d’Esquerra Verda n’és membre, va decidir centrar l’Spring Camp 2015 en la inclusió social com a pilar fonamental per construir una societat sense desigualtats. Una societat que vegi la diversitat cultural com una riquesa, no com un problema. La trobada va tenir lloc a la regió d’Ustí nad Labem, a la República Txeca, entre el 3 i el 10 d’abril. Aquest territori compta amb una presència important de la comunitat romaní, la qual està sotmesa a una forta estigmatització i discriminació per part de la majoria txeca. Aquest procés d’aïllament, al qual la comunitat romaní es veu sotmesa des de fa dècades, porta a conseqüències com ara segregació urbanística, condicions d’habitatge indecents, atur o abandonament escolar. La trobada va comptar amb diversos grups de treball en els quals joves procedents de més de vint països diferents van debatre sobre possibles propostes per combatre la discriminació, el racisme, la xenofòbia i els discursos d’odi del populisme de dretes, entre d’altres. En aquests espais es va comptar amb la presència i participació de membres rellevants de la polític aueropea, com la líder dels verds europeus Ska Keller. Durant els dies de l’Spring Camp els participants van poder visitar dos barris on la comunitat romaní viu totalment segregada. Una oportunitat per als representants de JEV per conèixer de primera mà les experiències i problemàtiques de la comunitat gitana a la República Txeca. En línia amb la feina feta durant la trobada de la FYEG, Joves d’Esquerra Verda continuarà lluitant contra aquells que fan servir discursos d’odi i que tenen com a objectiu discriminar i marginar a certs grups, com són els gitanos o els musulmans. Des de JEV creiem fermament que s’ha de seguir treballant per una educació inclusiva, on no hi hagi cap tipus de discriminació que pugui donar lloc a l’exclusió social de cap grup minoritari.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.