JEV surt al carrer per denunciar el genocidi al mar Mediterrani

Diumenge 19 d’abril més de 800 persones van morir al mar Mediterrani mentre fugien de conflictes armats i la precarietat dels seus països d’origen. Un nou capítol d’un drama del que fa massa temps que som testimonis i que de moment no sembla tenir aturador. De fet, segons estimacions de la Organització Internacional per a les Migracions durant el 2015 podrien perdre la vida prop de 30.000 persones intentant arribar a Europa, una situació que fa temps que ha traspassat tots els límits. Davant d’una situació tant dramàtica com aquesta ahir, dilluns 27 d’abril, diverses entitats i organitzacions, capitanejades per la Plataforma Stop Mare Mortum, vam reunir-se davant de la seu de la Comissió Europea a Barcelona per exigir a la Unió Europea un canvi en les seves polítiques migratòries. Actualment s’estan posant els interessos econòmics i els acords comercials per davant de la vida i la dignitat humana alhora que s’evidencia la manca d’implicació de les institucions europees amb les polítiques d’asil i de refugi amb garanties. Les institucions europees i els seus governs demostren amb les seves actuacions que han renunciat a tota vessant humanitària i al seu compromís amb el drets humans. Joves d’Esquerra Verda es mostra d’acord amb tots els postulats i demandes de la Plataforma. Així doncs, l’organització juvenil va ser present a la concentració a través del coordinador nacional, Pau Planelles, així com amb altres joves de la sectorial de Migracions i Antiracisme de JEV que també participen de l’activitat de la Plataforma Stop Mare Mortum. “Ja fa temps que el que està succeint és molt greu i que Europa mira cap una altra banda preocupada únicament dels seus propis interessos” va declarar Pau Planelles. “Cal que la UE assumeix-hi la seva responsabilitat, reorienti les seves polítiques i destini més recursos a les polítiques d’asil i refugi” ha afegit.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *