Joves d’Esquerra Verda i Alternativa Jove presenten la campanya “El meu poble/la meva ciutat, la nostra lluita”

Joves d’Esquerra Verda (JEV) i Alternativa Jove (AJ) van presentar dissabte al matí al barri de Singuerlín de Santa Coloma de Gramenet la campanya de les eleccions municipals del proper 24 de maig així com prop de 40 candidats i candidates joves d’ambdues organitzacions juvenils que concorren a les llistes d’ICV-EUiA. Emancipació, espai públic i participació, oci alternatiu i ocupació de qualitat són els quatre eixos que guiaran la campanya que es portarà arreu de Catalunya durant les properes setmanes.

La campanya porta el lema “El meu poble/la meva ciutat, la nostra lluita” i té com objectiu principal fomentar el vot jove a les eleccions municipals així com fomentar la participació i implicació de la gent jove en la política municipal. “Es tracta de la primera de les cites electorals d’un any que pot ser determinant per donar la volta a les polítiques que ofeguen a la gent jove i a la classe treballadora”, assenyalen des d’ambdues organitzacions. La campanya de JEV i AJ repartirà 15.000 octavetes amb propostes en clau juvenil i enganxarà 7.000 cartells a pobles i ciutats de tot el país. A més, els candidats i candidates joves participaran a activitats organitzades arreu. En un acte presentat per Alexandra Sevilla, cap de llista d’ICV-EUiA al municipi i exmembre de JEV, desenes de candidats i candidates de la coalició han reivindicat els ajuntaments com a “trinxeres de dignitat”.

L’acte va comptar començar amb la presentació de campanya i candidats i candidates, amb la presència de Joan Herrera, coordinador nacional d’ICV, i Joan Josep Nuet, coordinador general d’EUiA. Després va continuar amb la realització de dos tallers, de polítiques de joventut i de comunicació, per tal de donar eines útils per a la campanya a tots els candidats i candidates. Omar El Gabry, membre de JEV i cap de llista d’ICV-EUiA a Vilaseca ha comentat que “els municipis no poden resoldre tots els problemes de la joventut però poden prendre mesures per donar oportunitats a un jovent molt castigat per la crisi econòmica”. Al seu torn, Marina Pibernat, candidata d’ICV-EUiA a Girona i membre d’AJ, ha destacat la importància de combatre a través de les llistes municipals “dos biaixos atàvics: d’edat i de gènere”.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *