JEV Penedès-Garraf lamenta les polítiques de Gran Coalició, també al territori

Després d’unes eleccions municipals que han deixat els Ajuntaments del territori fragmentats, JEV Penedès-Garraf lamenta la incapacitat de posar els consistoris al servei de la gent i que se segueixin mantenint les polítiques de Gran Coalició entre els dos grans partits. és a dir, es reeditaran en molts llocs del territori els pactes coneguts com a “sociovergència” o entre els partits de la dreta. L’exemple més clar és a Vilanova i la Geltrú, on el PSC i CiU pactaran per formar govern.

Malgrat que l’Ajuntament entrant ha resultat ser clarament d’esquerres i hi havia la possibilitat de formar un pacte d’unitat popular, la incapacitat de les formacions amb representació d’anteposar les necessitats dels vilanovins i vilanovines a les dels partits -especialment dels majoritaris, PSC, CiU i CUP- han deixat un consistori continuista de l’anterior legislatura. L’agrupació lamenta, a més, la falta de transparència per part de tots els partits de l’Ajuntament en les negociacions, així com la impossibilitat del jovent vilanoví de veure respostes les seves necessitats.

D’una manera similar, a Vilafranca del Penedès, tot i l’augment de les forces d’esquerra (ERC, CUP i Vilafranca en Comú), CiU i PSC han tornat a reeditar el pacte de l’anterior legislatura. Aquest acord, que en l’anterior legislatura va fer que l’administració de la ciutat deixés de ser transparent, ara impedirà que la ciutat tingui els necessaris equipaments juvenils, com un local de joves. Igualment, tampoc farà una aposta ferma per la configuració de la vegueria del Penedès, malgrat que l’actual alcalde Pere Regull n’era un defensor ferm.

Finalment, a Calafell també s’ha reeditat una versió de la Gran Coalició entre PSC, PP i Unió i Alternativa Municipal (UAM) que, amb el suport de C’s, han portat a l’alcaldia al socialista Ramón Ferré, imputat des del 2010 per prevaricació i falsedat documental, en un pacte antisobiranista. Aquest fet ha demostrat una falta de renovació i transparència al nou Ajuntament, exemplificant que els valors d’esquerres al poble són completament necessaris.

Per tot això, JEV Penedès-Garraf considera que les seves propostes són, ara més que mai, molt vigents per fer d’uns municipis ecològicament sostenibles i socialment justos. La necessitat de teixir aliances amb formacions i moviments comuns és cada cop més important de cara a poder mantenir un front de lluita des del carrer a les polítiques de Gran Coalició. Per això, la formació encoratja a tota la ciutadania, especialment el i les joves, a participar per portar el canvi de manera conjunta, tant al Penedès com al Garraf. Els valors que la formació ha mostrat sumant-se a projectes com Vilafranca o Calafell enComú, així com l’intent de lluitar per un Ajuntament on la prioritat sigui la gent, seran perfectament vigents durant aquesta legislatura.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *