Comunicat del Baix Llobregat contra l’especulació

Joves d’Esquerra Verda del Baix Llobregat demana una legislació urgent per evitar casos com el de Sant Joan Despí

La situació en la que es troben 150 famílies de Sant Joan Despí, les quals fa 5 anys van accedir a uns pisos de lloguer de l’immoble que està situat al número 113 de l’avinguda de Barcelona del municipi és un clar exemple del greu problema actual en relació als lloguers i l’especulació que sorgeix al seu voltant. Així, algunes i alguns dels llogaters d’aquests pïsos ja han rebut un burofax del nou propietari, en el que se’ls exigeix el lliurament de les claus. Per altra banda en diferents plataformes digitals aquests habitatges s’estan oferint a lloguer a preus que suposen increments d’entre un 40 i un 100% respecte als imports que paguen els que hi viuen actualment. Les famílies han intentar posar-se en contacte amb la nova empresa propietària per tal de pactar una pujada raonable del lloguer i que sigui assumible, però la resposta de l’empresa ha estat el silenci.

És per això, que des de l’agrupació de JEV del Baix Llobregat, han tret un comunicat denunciant aquesta situació, com exemple del que moltes persones estan patint. Així, segons es pot llegir en aquest, s’assegura que “estem davant d’una nova bombolla immobiliària, aquesta vegada centrada en l’increment dels preus dels lloguers, que ja ha esclatat i que deixa a la ciutadania al carrer, fora dels seus barris i de les seves ciutats, per la manca d’una legislació que reguli els lloguers”.
Podeu llegir el contingut de tot el comunicat aquí.